جرثقیل کارگاهی دستی
جرثقیل کارگاهی دستی
جرثقیل کارگاهی دستی چیست؟
جرثقیل کارگاهی دستی : جرثقیل کارگاهی برقی و جرثقیل کارگاهی دستی وسیله ای کاربردی برای صنایع کوچک در کارگاه ها مورد استفاده قرار میگیرد و در وزن ۵۰۰ تا ۳تن این دستگاه رو به صورت سفارشی میتوان ساخت
آشنایی با جرثقیل کارگاهی
آنچه در یک کارگاه جریان دارد به طور یقین، سطح گسترده ای از فعالیت های صنعتی می باشد و هر فعالیت صنعتی در اصل به نوعی درگیر شدن انسان با ماشین را می طلبد. اساساً انسان ماشین را ابداع می کند تا در انجام امور سخت بدنی که خارج از توان اوست، مفید واقع گردد. همین هدف طراحی موجب می شود که ماشین ها غالباً دارای ابعاد بزرگ و وزن بسیاری باشند. جا به جایی این دست از قطعات و ابزار آلات و احتمالا ماشین آلات سنگین، نیاز به ابزاری در یک کارگاه را طلب می کند که به آن جرثقیل کارگاهی گفته می شود. اولین و احتمالا اساسی ترین هدف از وجود یک جرثقیل کارگاهی در یک کارگاه صنعتی جا به جایی قطعات سنگین صنعتی است. اما مواردی با کارکرد بالابر صنعتی مانند انجام تعمیرات که باید قطعه در ارتفاع قرار گیرد، در آوردن و قرار دادن یک قطعه سنگین صنعتی و… نیز می تواند در ردیف استفاده های جرثقیل کارگاهی دستی قرار گیرند. عموما در هر کارگاهی وجود یک جرثقیل کارگاهی از جمله الزامات آن کارگاه میباشد. چرا که بهر صورت یک کارگاه در مسیر فعالیت خود همواره با قطعات سنگین صنعتی روبرو میباشد. این الزام هر صنعتگری را بر آن میدارد تا جرثقیل کارگاهی دستی و انواع آن را به خوبی بشناسد.
ساختار جرثقیل کارگاهی
جرثقیل کارگاهی دستی در اصل یک نوع بالابر صنعتی با ویژگی متحرک است. یک ساختار فلزی محکم که از دو پایه ی بلند فلزی تشکیل شده است. این پایه ها علاوه بر تامین استقرار کافی برای دستگاه، می توانند با ورود به مکان هایی که دسترسی به آنها دشوار است موجب انتقال قسمت بالابر دستگاه جرثقیل کارگاهی دستی به نزدیکترین حالت برای بلند کردن جسم سنگین شوند. که می تواند در فعالیت های صنعتی بسیار مطلوب به نظر آید. جرثقیل کارگاهی دستی با استفاده از چرخ هایی قابلیت جا به جایی پیدا میکند. وجود یک چرخ گردان در راس دستگاه ویژگی چرخ زدن درجا را برای دستگاه تامین می نماید. از طرفی دستگاه دارای بدنه ی هفتی شکل بوده که وجود ستون در راس شکل هفتی، دکل حاوی جرثقیل را هدایت می کند. آنچه در قسمت جرثقیلی دستگاه دیده میشود، وجود یک دکل کشویی است که غالباً دو تیکه بوده که می توانند به حالت کشویی طول دکل را تغییر بدهند. قلاب جرثقیل در رأس این دکل کشویی تعبیه شده است.
انواع جرثقیل کارگاهی
ساختار کلی یک جرثقیل کارگاهی بر اساس استفاده از نیروی هیدرولیکی در تامین قدرت لازم در جهت جا به جایی دکل می باشد. در این بالابر صنعتی، وجود یک سیلندر بلند و هیدرولیکی و همچنین پمپ هیدرولیکی از الزامات همیشگی است. اما آنچه می تواند انواع جرثقیل کارگاهی را در فعالیت های صنعتی موجب شود، نوع تامین نیروی پمپ هیدرولیک می باشد که در دو مدل دستی و برقی قابل تقسیم است. در حالت دستی اهرمی را در کنار پمپ هیدرولیکی تعبیه کرده اند که به شکل دستی موجب کارکرد پمپ می شود. در نوع برقی این اهرم توسط یک موتور جایگزین می شود.
جرثقیل کارگاهی برقی – جرثقیل کارگاهی موتور دار
کاربرد های جرثقیل کارگاهی
محل بکارگیری یک جرثقیل کارگاهی دستی غالباً در یک کارگاه با هدف فعالیت های صنعتی می باشد. هم چون دیگر ابزار ها در خانواده ی بالابر صنعتی، از جرثقیل کارگاهی دستی به منظور بلند کردن اجسام سنگین در حالتی که نتوان آن جسم را به کمک مثلا یک جک پالت بلند کرد، استفاده می کنند. بار هایی که روی پالت و یا بر روی زمین قرار گرفته اند و برای بلند شدن نیاز به استفاده از زنجیر و یا تسمه دارند و یا در مواردی مانند جا به جایی موتور یک ماشین که نیاز است قلاب داخل دستگاه شده و موتور را بیرون بکشد، می توان از یک جرثقیل کارگاهی دستی استفاده کرد. از جرثقیل کارگاهی دستی می توان در جا به جایی بار هایی که باید در یک مکان خاص قرار گیرند نیز بهره برد.
نکات کارکردی با جرثقیل کارگاهی
جرثقیل کارگاهی در عین کارکرد های خوب و تحمل وزن های بالا در استفاده، دارای نکاتی است که دانستن آن موجب بهبود عملکرد این دستگاه بالابر صنعتی می شود. طول دکل که قابل تنظیم است در عین تنظیم بودن می تواند قدرت جرثقیل کارگاهی را نیز تحت تأثیر بگذارد. به این ترتیب که هر اندازه دکل از مرکز پایه به سوی انتهای جرثقیل کارگاهی نزدیک باشد، قدرت دستگاه کمتر می شود. از این رو باید وزن کمتری را به قلاب دستگاه اعمال کنیم. در مواردی که بار از محدوده ی پایه های دستگاه بیرون تر می باشد، بلند کردن آن می تواند موجب بلند شدن چرخ عقب جرثقیل کارگاهی شود که در این صورت با اعمال وزنی به قسمت ستون اصلی دستگاه می توان کنترل مناسبی بر تعادل دستگاه ایجاد کرد.
بهتر است بار به مدت طولانی سوار بر دکل جرثقیل نباشد. چرا که می تواند موجبات آسیب به سیستم هیدرولیکی را فراهم آورد. در هنگام جا به جایی تحت بار جرثقیل کارگاهی، در نظر گرفتن آنکه احتمالاً بار آویز شده سنگ خواهد انداخت، بسیار مهم به نظر می رسد. حدالامکان باید از ایجاد این سنگ انداختن ها جلوگیری به عمل آید.
کار کردن با دستگاه جرثقیل کارگاهی
جرثقیل کارگاهی اگر از نوع دستی باشد که بالا و پایین رفتن دکل آن از طریق یک اهرم دستی تامین می شود و در نوع موتوری استفاده از برق که غالبا تک فاز در نظر گرفته می شود، کار با دستگاه را ساده تر خواهد کرد. جا به جایی دستگاه به شکل دستی است و غالباً تغییر اندازه ی دکل نیز ساختاری دستی دارد.
شما عزیزان میتوانید برای اطلاعات بیشتر و یا برای استعلام قیمت این محصول با ما تماس حاصل فرمایید.
همچنین شما عزیزان میتوانید برای اطلاعات بیشتر در باره شرکت ما به این صفحه مراجعه فرمایید.